Kurs baristyczny
Profesjonalny Kurs Baristyczny
Kurs ten jest otwarty - zapisać może się każdy
Czas trwania - 2 dni - 20 godzin wykładowych ( z czego około 90% to zajęcia praktyczne).
Cena kursu: 690 zł (tyle ile dobry barista zarabia w jeden dzień, maksymalnie w dwa :) ) Cena jest całkowita. Nie ma żadnych dopłat za egzamin, za poprawki, za certyfikat, za materiały szkoleniowe itp. Jest tylko jedna cena, obejmująca wszystkie elementy kursu.
Certyfikat w dwóch językach - polskim i angielskim.
Program Kursu:
1. Historia kawy
2. Użytkowe gatunki kawy
3. Uprawa kawy
4. Metody zbierania kawy
5. Obróbka ziaren
6. Zasada 4M
7. Cechy idealnego espresso
8. Techniki przygotowania i parzenia kawy
9. Spienianie mleka
10. Obsługa wszelkiego sprzętu baristycznego (profesjonalny ekspres ciśnieniowy, młynek do mielenia, dzbanki, tampery itp.)
11. Przygotowywanie wszystkich rodzajów kaw (espresso, latte macchiato, cappuccino, americano, espresso con panna, espresso macchiato, mocha, irish coffee, frappe, kawa mrożona) - WIĘKSZOŚĆ CZASU TRWANIA KURSU
12. Czyszczenie i konserwacja sprzętu.
13. Egzamin praktyczny i teoretyczny
14. Wręczenie dyplomów.
Wszystkie tematy z programu kursu są omówione zarówno na zajęciach teoretycznych jak i praktycznych. Kurs nastawiony jest na praktykę i 90% czasu zajmują zajęcia praktyczne.
Cena - 690 zł.
PROMOCJA dla absolwentów! Zapisując się u nas na drugi kurs otrzymujesz 50 zł zniżki, a na trzeci 100 zł zniżki!
Certyfikat w dwóch językach - polskim i angielskim.
Kurs skierowany jest zarówno do osób początkujących jak i pracujących już baristów i barmanów chcących podnieść kwalifikacje.
Zapisy przez formularz zgłoszeniowy na stronie www.kursbaristy.pl
Jeżeli na stronie widnieje termin kursu, oznacza to, że są jeszcze wolne miejsca na ten kurs i można się zapisać.
Firma Masters of Bartenders wpisana jest do Rejestru Instytucji Szkoleniowych pod numerem ewidencyjnym: 2.22/00087/2013
W ofercie również szkolenia zamknięte, szkolenia personelu w gastronomii, szkolenia dla szkół oraz kursy indywidualne.
|